Kosminen vitutus 13.9. klo 18:45

Akhilleuksen kosminen vitutus ja länsimaisen politiikan synty
Tänään jatketaan vielä Iliaasta, Akhilleuksen kosmisesta vitutuksesta, sankarien suurista tunteista, poliittista neuvoistoista ja kansankokouksista. kauniista kuolemasta, kunniasta ja maineesta, sielun varjokuvista, kotilieden puolustamisesta, uros askelnopsan ja jalon heiluvaharjan yhteenotosta ja vähän muustakin länsimaisen kulttuurin alkunäyttämön ajatuksista.

Antiikin ajattelun klassikot: Eeppinen ajattelu

Helsingin työväenopiston luentosarja tiistaisin 6.9-15.11.2022, klo 18:45-20:15. Suuri luentosali. Kulttuurikeskus Stoa. Itäkeskus. Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

VTT Markku Koivusalo

 

Ajattelun klassikot ovat kulttuurin perustekstejä, jotka ovat syntyneet tietyssä historiallisessa ympäristössä, mutta puhutelleet ihmisiä kautta aikakausien ja saaneet aina uusi ajankohtaisia merkityksiä ja tulkintoja eri aikoina eläen omaa epälineaarista, kerrostunutta ja hyppäyksellistä kulttuurihistoriallista elämäänsä.

Työväenluentokurssilla tutustutaan länsimaisen ajattelun klassikkoteksteihin Markku Koivusalon kanssa ja syksyllä 2022 aloitetaan antiikin Kreikan ajattelun klassikoista.