Hannah Arendt (1906-1975)

Minulle on tärkeää ymmärtäminen. Kirjoittaminen on minulle yritystä etsiä ymmärrystä, ymmärtämisen prosessia […] Tärkeää on ajattelun prosessi itsessään. Kun olen onnistunut ajattelemaan jonkin asian lävitse, olen henkilökohtaisesti suhteellisen tyydytetty […] Miehet haluavat aina olla kauhean vaikutusvaltaisia, mutta minulle se on jotakin täysin ulkoista. Luulenko olevani vaikutusvaltainen, en. Haluan ymmärtää.” 

Hannah Arendt

Ainutkertainen elämä 1906-1975

Johanna “Hannah” Arendt oli saksanjuutalainen Yhdysvalloissa vaikuttanut politiikan teoreetikko ja ajattelija. Arendt syntyi 1906 Hannoverissa, asui lapsuutensa Königsbergissä, opiskeli Marburgin ja Freiburgin yliopistoissa ja pakeni 1933 kansallissosialismia Pariisiin, jossa eli pakolaisena kunnes emigroitui Yhdysvaltoihin. Arendt sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden 1951 ja eli kuolemaansa 1975 asti New Yorkissa.

Audio

Teokset

Artikkelit

Luennot

Keskustelut

Kirjeet

Audio

Arendt linkkejä